Четвер, 16 Червня 2016 в 14:38

3-й Міжнародний IT HR Forum: як це було?

IT HR Forum — подія важлива і довгоочікувана для спільноти HR і рекрутерів. Цього разу організатори ризикнули і вирішили провести конференцію влітку. Незважаючи на те, що червень — час відносного затишшя, і багато хто вже готується до відпустки, захід зібрав понад 200 учасників. За традицією у складі доповідачів — гуру сфери рекрутингу та HR, таких як Ганна Стеценко, Віка Придатко, Дмитро Толмачов, Ірина Лісовська, Ганна Козакова, Вікторія Орел та інші.

Приємно відзначити, що IT HR Forum відповідає заявленому статусу міжнародного. Зірковий склад спікерів постійно поповнюється не тільки вітчизняними експертами, а й представниками зарубіжних компаній. Цього року з доповіддю про важливість побудови бренду роботодавця виступила Лейла Танаєва — relationship manager соціальної мережі для пошуку та встановлення ділових контактів LinkedIn. Тема брендингу компанії – головний тренд сфери європейського рекрутингу і HR. І хоча LinkedIn працює на українському ринку всього 5 років, спікер впевнена — Україна швидко набирає обертів.

Лейла Танаєва, Relationship Manager LinkedIn (Дублін):
«Хоча кілька людей у ​​залі сказали, що вони зараз працюють з брендом, але багато хто цікавиться цим, багато хто розуміє, що компаніям зараз важливо розвивати бренд роботодавця, важливо піклуватися про своїх співробітників, важливо розуміти, які цінності вони (роботодавці) представляють для своїх. співробітників та кандидатів. Тому дуже і дуже гарні враження, в цілому. Особливість українського ринку в тому, що IT-сфера тут дуже активна в Лінкедін, і дуже висока конкуренція за таланти в IT-сфері. Через це, мені здається, темпи розвитку цієї сфери і всієї України насправді дуже швидко дозволять працювати з кандидатами на світовому рівні».

Згодні зі думкою колеги з Дубліна та метри українського рекрутингу. Багато доповідей так чи інакше торкалися важливості побудови іміджу роботодавця вже зараз.

Ганна Козакова, експерт в області IT-рекрутингу, бізнес-тренер «Achievement House»:
«Тема HR-бренду, вона дуже-дуже актуальна саме зараз і, мені здається, це буде мейнстримом у найближчому майбутньому, тому що боротьба за таланти велика і ринок дуже-дуже конкурентоспроможний. Тому чим більше компанія зможе показати себе, як роботодавець для кандидатів та співробітників, тим більше результативності буде для неї з  точки зору залучення талантів».

Враховуючи специфіку напрямів рекрутингу та HR конференцію розділили на два потоки. Втім, кожен учасник міг сам вибрати якісь доповіді він хоче послухати. До речі, цього разу спікерам дали більше часу на виступи, що дуже втішило слухачів.

Олексій Цимбал, Head of HR Department в MobiDev:
«Дуже класно, що зробили доповіді не по 20 хвилин, а великі, коли доповідачі могли розкрити тему, але ще і залишався час на питання відповісти. Дуже сподобався спікер, представник Лінкедін. Класно, що крім наших хлопців, з якими ми і так щодня бачимося і знаємо один одного, приїжджають хлопці, які розповідають як у них, щось інше, щось з їхнього точного зору, з їх досвідом. Це дуже здорово, це сильно розширює кругозір і формує таку цілісну думку».

Але, згідно з відомою народною мудрістю — справою час, а потіхою — година. Дбайливі організатори продумали захід до дрібниць і доклали максимум зусиль для того, щоб конференція запам’яталася не тільки корисними знаннями, але і відмінним настроєм. У перервах між доповідями у гостей був час познайомитися, обмінятися думками, досвідом, а заодно і поласувати солодощами від партнерів проекту.

Наталія Гончарова, HR-generalist TecSynt Solutions:
«Сьогодні був дуже корисний для HR-спільноти захід, тому що було дуже багато цікавих та корисних спікерів, було дуже багато корисних контактів встановлено. Я була і на рекрутменті, і на HR-відділенні. Я мала можливість обрати спікерів і теми, які мені цікаві. Коли буде проводитися наступного разу такий захід, обов’язково прийду, тим більше що організатори підійшли дуже відповідально, і все було на найвищому рівні».

Було ще багато сюрпризів та подарунків. Наприклад, двом учасникам заходу пощастило виграти подарункові сертифікати на піврічне безкоштовне користування системою «Персія».

А поки організатори конференції продумують програму наступного заходу, ми пропонуємо вам, згадати як це було 11 червня, а тим, хто не був присутнім, перейнятися атмосферою, щоб не пропустити наступний IT HR Forum. Більше фотографій можна подивитися на наших сторінках Facebook та ВКонтакте. Приємного перегляду!

Категорії: Фото