Вівторок, 17 Березня 2020 в 13:52

Віддалена робота рекрутера: як зберегти продуктивність під час карантину?

Удаленная работа рекрутера

Події останніх днів змушують більшість компаній повністю або частково переходити на роботу в віддаленому режимі. Загроза зараження новим вірусом лякає всіх і примушує йти на карантин. І якщо у фахівців, які і раніше працювали віддалено, мало що змінилося в робочому процесі, тим, хто постійно працює в офісі, доведеться коштувати свій графік заново.

У віддаленої роботи є і плюси, і мінуси. Звичайно, найголовніша перевага – значно зниження ризику заразитися або поширити вірус. Крім цього віддалена робота дозволяє значно економити час на проїзд до офісу і, навпаки, не відволікатися на спілкування з колегами на сторонні теми. Але в той час, працюючи вдома, набагато складніше самоорганізуватися і вибудувати правильний робочий процес.

Ми вирішили зібрати основні поради для рекрутерів, які допоможуть зберегти робочий настрій і все встигнути.

1. Залишайтеся на зв’язку.

Переконайтеся, що у вас є регулярні дзвінки/ відеозустрічі з вашим керівником і вашою командою. Існує безліч додатків, які дозволяють це зробити, тому проблем виникати не повинно. Регулярне спілкування з колегами допоможе вам підтримати робочу атмосферу і оперативно вирішувати питання, що виникають.

2. Ведіть звітність.

Якщо ви ще не додали все в свою CRM і не запланували в онлайн-календарі, зараз саме час цим зайнятися. Крім того, що особисто вам буде зручніше коштувати свою роботу, це ще й допоможе вашому керівництву відстежувати вашу ефективність без необхідності питати.

3. Зосередьтеся.

Працюючи з дому, люди часто роблять одну і ту ж помилку — змінюють свій звичайний графік. Насправді, вам варто почати свій віддалений робочий день, наприклад, о 9:00 (або скільки це зазвичай відбувається у вашому офісі), і закінчити в стільки ж, скільки ви закінчуєте завжди. Це дозволить вам систематизувати робочий час, а також визначити, коли потрібно завершити роботу.

4. Зберігайте позитивний настрій.

Через унікальну природу цієї пандемії, від неї ніхто не застрахований, тому весь світ перебуває в однаковій тривозі. Тому зараз як ніколи важливо зберігати позитивний настрій, продовжувати працювати і підтримувати зв’язок між кандидатами та керівництвом, навіть якщо сам процес найму поки що стоїть на паузі. Коли карантин закінчиться і всі знову увійдуть у звичний режим, ви зможете відразу приступити до співбесід.

5. Співробітничайте.

Зараз найкращий час для того, щоб допомагати один одному і ділитися своїми історіями — навіть зі своїми «конкурентами». Підбір персоналу— це перш за все робота з людьми, і в основі кожної співбесіди лежить людина. Нині саме час поділитися своєю людяністю зі своїми клієнтами та співробітниками.

6. Просто працюйте.

Працюючи віддалено, ви можете легко налаштувати графік так, як зручно саме вам. Вдома набагато легше створити найбільш комфортні умови, які допоможуть швидко і ефективно розправитися із завданнями. Головну небезпека — можливість безконтрольно розслабитися — ви маємо подолати самостійно. Просто пам’ятайте, що робота з дому — це така повноцінна робота, як і будь-яка інша, і від вашої ефективності залежить кінцевий результат.

А ще карантин — це можливість зробити те, до чого довгий час у вас не доходили руки: пройти новий онлайн-курс, переглянути вебінар, розібратися з справами, що накопичилися. Використовуйте цей час максимально ефективно для себе та своєї команди. І не забувайте про запобіжні заходи — мийте руки і уникайте великих скупчень людей.
Команда PersiaHR бажає вам бути здоровими і зберігати спокій, а ми подбаємо про рутинні речі!

*фото https://unsplash.com